Vores nye elektroniske målere har brug for at bliver genstartet. Derfor vil vores driftsfolk i øjeblikket køre rundt til dem, der har de nye elektroniske målere. De starter med dem, der har en udvendig måler, og du behøver ikke at være hjemme. Herefter vil det blive de indvendige måleres tur. Har du en indvendig måler kræver det at du er hjemme.  Du vil modtage et brev fra os med forslag til dato og tidspunkt for genstart.  Arbejdet vil blive udført hen over sommeren. Vi beklager ulejligheden.

Måleren tæller som den skal og du kan altid aflæse din måler fysisk. Vi mangler signal fra måleren, for at vi kan aflæse den elektronisk. Derfor skal de genstartes med nyt udstyr.

På grund af en fejl fra leverandørens side kræver måleren en genstart. Leverandøren betaler vandværket for den tid det tager at genstarte måleren. Det belaster derfor ikke din eller vandværkets økonomi.